catering na receptę

Catering dietetyczny – protokół autoimmunologiczny (paleo, AIP)

Dieta autoimmunologiczna (auto immune protocol – AIP) jest opracowana pod kątem redukcji tzw. zespołu jelita nieszczelnego oraz reakcji krzyżowych. Jest ona bardzo restrykcyjna i dopuszcza stosowanie jedynie: świeżych warzyw, owoców, bulw (bataty, pochrzyn, taro, plantany) oraz ekologicznego mięsa i ryb. Z drugiej strony z jadłospisu kompletnie wykluczone są: wszystkie zboża (również bezglutenowe), warzywa psiankowate (ziemniaki, pomidory, papryka, bakłażan), rośliny strączkowe, orzechy, pestki oraz przyprawy na ich bazie. Dieta bywa w uproszczeniu nazywana dietą paleo, jednak trzeba mieć na uwadze, że pojęcie to jest o wiele szersze – tzn. protokół autoimmunologiczny jest specyficzną odmianą diety paleo stosowaną w chorobach autoimmunologicznych.

Nasz catering dietetyczny przygotowujemy z najwyższej jakości świeżych składników, częściowo pochodzących z upraw organicznych.  Nie stosujemy przemysłowych półproduktów gastronomicznych i spożywczych, sztucznych dodatków, konserwantów, ani ulepszaczy smaku. Inspiracje kulinarne czerpiemy zarówno z kuchni polskiej, jak i międzynarodowej. Najchętniej korzystamy z produktów sezonowych oraz lokalnych (więcej). Poniżej znajdują się dostępne opcje zestawów posiłków wraz z cenami oraz przykładowe menu:

  • catering dietetyczny pełnego zestawu wszystkich 4 posiłków – cena 88 zł
  • catering dietetyczny zestawu „do pracy” (drugie śniadanie, obiad, podwieczorek-zupa) – cena 68 zł
  • zestaw może obejmować także dowolnie wybrane 2 lub 3 posiłki – cena ustalana stosownie
  • w zależności od potrzeb można zamówić kaloryczność pomiędzy 1200 a 2000 kcal dziennie
  • podane powyżej kaloryczności dotyczą pełnego zestawu i w przypadku zestawu „do pracy” są proporcjonalnie mniejsze

 

Masz pytania? Skontaktuj się z nami,,,

Zamów dietę AIP...
Drugie śniadanie

Drugie śniadanie

mieszane sałaty z grillowanym jabłkiem,
kawałkami świeżego batata
oraz musem śliwkowym
Obiad

Obiad

pasztet wołowy ze świeżymi ziołami
puree z pochrzynu z natką pietruszki
ogórki małosolne własnej produkcji
Podwieczorek

Podwieczorek

botwinka z młodą kapustą oraz koperkiem
Kolacja

Kolacja

sałatka z cykorii z roszponką i czerwoną cebulą
pieczona pierś kaczki
mus śliwkowy

Dane kontaktowe:

tel: 607 678 885
email:
info@jarmuz.com.pl

Dane adresowe:

Jarmuż Catering
ul. Suwak 4
02-676 Warszawa
NIP: 626-209-61-45