Dieta bezglutenowa, bezmleczna oraz uwzględniająca indywidualne nietolerancje pokarmowe – są dostępne jako zmodyfikowane warianty diet:
- dieta długowieczności – dostępna w opcji bezglutenowej i/lub bezmlecznej
- dieta redukcyjna – dostępna w opcji bezglutenowej i/lub bezmlecznej
- dieta SIRT – dostępna w opcji bezglutenowej i/lub bezmlecznej
- fleksitariańska dieta planetarna – dostępna w opcji bezglutenowej i/lub bezmlecznej
- dieta o niskim indeksie glikemicznym – dostępna w opcji bezglutenowej i/lub bezmlecznej
- dieta o obniżonej ilości błonnika – dostępna w opcji bezglutenowej i/lub bezmlecznej
- dieta roślinna – dostępna w opcji bezglutenowej, standardowo bezmleczna
- dieta autoimmunologiczna – standardowo nie zawiera żadnych zbóż ani nabiału
- dieta dr Ewy Dąbrowskiej – standardowo nie zawiera żadnych zbóż ani nabiału
W naszej kuchni przestrzegamy zasad mających na celu eliminację ryzyka skażenia glutenem i innymi alergenami. Z założenia wszystkie nasze diety są nisko-glutenowe i używamy tylko ograniczonej palety produktów naturalnie zawierających gluten (tj. kasza bulgur czy kasza pęczak). Innymi słowy w naszej kuchni – to produkty zawierające gluten są traktowane, jako źródło potencjalnego skażenia, a nie na odwrót. Z definicji nie używamy mąki, pieczywa ani żadnych innych produktów stwarzających duże ryzyko skażenia posiłków alergenami.
Praca naszej kuchni jest wspomagana przez specjalistyczny system informatyczny, który automatycznie informuje przy każdym posiłku o składnikach, które należy wykluczyć ze względu na alergie czy też nietolerancje pokarmowe.