Nasza dieta Low-Carb jest dobrym rozwiązaniem dla osób, które chcą obniżyć spożycie węglowodanów. Węglowodany w diecie Low-Carb pochodzą głównie z warzyw, a ich łączna zawartość nie przekracza 25-30% wartości energetycznej. Dieta oparta jest przede wszystkim o nisko-przetworzone, naturalne produkty tj.: warzywa, orzechy, rośliny strączkowe, produkty zwierzęce. Z diety wyeliminowane zostały produkty zbożowe, a owoce zostały ograniczone do minimum.
Niskocukrowa dieta Low-Carb pozwala uregulować poziom insuliny, zmniejszyć apetyt na produkty zawierające cukry proste i skutecznie zrzucić zbędne kilogramy.
Potrawy przygotowujemy z najwyższej jakości świeżych składników, częściowo pochodzących z upraw organicznych. Nie stosujemy przemysłowych półproduktów gastronomicznych i spożywczych, sztucznych dodatków, konserwantów, ani ulepszaczy smaku. Inspiracje kulinarne czerpiemy zarówno z kuchni polskiej, jak i międzynarodowej. Najchętniej korzystamy z produktów sezonowych oraz lokalnych (więcej więcej). Poniżej znajdują się dostępne opcje zestawów posiłków wraz z cenami:
- catering dietetyczny zestawu wszystkich 4 posiłków – cena 126,5 zł
- catering dietetyczny zestawu „kompaktowy” (śniadanie, obiad, podwieczorek-zupa) – cena 93,5 zł
- ceny zestawów aktualizowane są raz w tygodniu w oparciu o aktualne menu i ceny używanych produktów
- zestaw może obejmować również dowolnie wybrane 3 lub 4 posiłki – cena ustalana stosownie
- w zależności od potrzeb można zamówić kaloryczność pomiędzy 1200 a 1600 kcal dziennie
- podane powyżej kaloryczności dotyczą pełnego zestawu i w przypadku zestawu „kompaktowego” są proporcjonalnie mniejsze